Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Specialist in het verwerken van mineraalcomposiet en marmercomposiet

Composiet is een praktisch alternatief voor natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, bindend hars en pigment. Composiet zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Veel van de eigenschappen zijn ook vergelijkbaar.
Het materiaal is in verschillende kleuren, structuren en tinten verkrijgbaar. Het is bovendien gemakkelijk op maat te maken omdat een productieproces ondergaat en niet gedolven hoeft te worden. Dit zorgt ook voor meer consistentie in kleur en patroon.

Kwarts composiet van Caesarstone

Caesarstone

Caesarstone is een bekende producent van mineraalcomposiet platen met schitterende kleuren. Het is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: gepolijst, gezoet en leather. U kunt een deel van het aanbod van Caesarstone bekijken in ons platenmagazijn.

Meer informatie

Diresco

Als partner van Diresco verwerken wij de door hen geproduceerde mineraalcomposiet platen. Deze platen zijn verkrijgbaar met een gepolijst, velvet of anticato oppervlak. Het materiaal is door zijn unieke productieprocedure vlekbestendig en krasvast. Laat u inspireren door de mogelijkheden!

Meer informatie

composieten van Silestone

Silestone

Silestone is van de Spaanse steenproducent Cosentino. Het bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijke mineralen waardoor het een buitengewoon hard en bestendig materiaal is. Silestone composiet is uitermate geschikt voor toepassing in keukens en badkamers. U kunt kiezen uit 3 afwerkingen van de composieten: glanzend gepolijst, mat suède en ruw volcano.

Meer informatie

Marmer composiet

Marmercomposiet bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk fijn gemalen stukjes marmer. Hieraan wordt een mix van hars en kleurstoffen toegevoegd. Nadat het materiaal is uitgehard wordt het blok uit de bak gehaald waarna deze in platen gezaagd wordt. De bovenzijde wordt daarna gezoet of hoogglans gepolijst. De Ariës Collectie is niet zuurbestendig.

Meer informatie

Mooi in uitstraling, vriendelijk in onderhoud

Een composiet werkblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala in kleuren en dessins  mogelijk. Er zijn ook hele matglans afwerkingen mogelijk wat een modern resultaat geeft.

Wat is Composiet?

Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor bereikt het een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Vrijwel elke fabrikant zoals Diresco, Silestone of Caesarstone verwerken composiet op een vergelijkbare manier met herhaaldelijk polijsten. Composiet is hierdoor een zeer duurzaam materiaal dat krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk is in tegenstelling tot natuursteen werkbladen of houten werkbladen, deze moeten namelijk geïmpregneerd worden.

Ook een vloer van composiet is zeer onderhoudsvriendelijk. Met een vochtige doek maakt u de composiet vloer eenvoudig schoon. Vlekken ontstaan namelijk vooral door het laten liggen van vet en zure voedingsmiddelen zoals citrusvruchten. Onze vakmensen geven u graag advies over de keuze voor composiet op uw vloer of blad.