Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Marmer kopen? Wij zijn specialist in het bewerken van marmer natuursteen

Marmer heeft een luxe, unieke en exclusieve uitstraling. Marmer geeft meerwaarde aan zowel een klassiek als een modern interieur.

Marmer kopen?

De eigenschappen van marmer

Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid, en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal. Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur (zoals bij een suikerklontje). 

Marmer heeft een luxe, unieke en exclusieve uitstraling: geen blad of tegel ziet er hetzelfde uit. Marmer is wel gevoelig voor zuren en agressieve schoonmaakmiddelen.

De toepassingen van marmer

De toepassingen van marmer zijn legio: u kunt marmer toepassen als vloertegel, wastafel, buffetblad, werkblad, aanrechtblad of tafelblad. Ook wandtegels van marmer vormen een echte eye-catcher in een interieur.

Per marmersoort kan het uiterlijk verschillen: van regelmatig tot zeer onregelmatig, van glad tot getrommeld marmer. Iedere marmersoort kent zijn eigen toepassing. 

marmer kopen?
marmer kopen?

De herkomst/leveranciers van marmer

Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer duidelijk te herkennen.

Marmer wordt gewonnen in het Middellandse Zeegebied. Wij werken vooral met marmer uit Italië.

Producten van marmer

Soorten marmer

Hieronder vindt u een greep uit ons uitgebreide assortiment marmer natuursteen. U kunt bij ons kiezen uit talloze kleuren, schakeringen en diktes. Wilt u een monster ontvangen om een goede indruk van het materiaal te krijgen? Vul dan hier ons contactformulier in.

Natuursteen en duurzaamheid

Natuursteen is na water, zand en kiezels zo ongeveer het meest gevonden materiaal op aarde. Daarnaast ontstaat er ook constant weer nieuwe natuursteen, al verloopt dit proces natuurlijk wel heel langzaam.

Wereldwijd wordt er, door verschillende instanties, nauwlettend in de gaten gehouden dat er op een verantwoorde manier gedolven wordt. Uiteraard streven wij volgens MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) principes naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken dan ook uitsluitend samen met leveranciers die volgens Fair stone werken.