Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Belgisch hardsteen kopen? Wij zijn specialist in het bewerken van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen dankt haar populariteit aan haar natuurlijke, krachtige uitstraling en brede inzetbaarheid. Het materiaal heeft een blauw grijze kleur waarin prachtige natuurlijke elementen elkaar afwisselen.

Belgisch hardsteen kopen?

De eigenschappen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een natuursteen die zowel binnen als buiten wordt toegepast. Het materiaal heeft een hoge hardheid en is slijtvast. Daarnaast is de keuze uit verschillende afwerkingen enorm.

De unieke structuur bevat zelfs fossielen die de tegel uniek maken. In vloeren van Belgisch hardsteen zijn de verstreken eeuwen letterlijk terug te zien. Belgisch hardsteen is een kalkgesteente en daarom niet bestand tegen zuren.

Van gevelbekledingen tot dorpels & vloeren...

Belgisch hardsteen biedt oneindig veel mogelijkheden voor uw interieur & exterieur. In de loop der jaren hebben wij tal van prachtige maatwerk producten gerealiseerd in Belgisch hardsteen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevelbekledingen, dorpels, borstweringen, muurafdekkers, vloeren en trappen.

Met een product van Belgisch hardsteen kiest u voor karakter!

Belgisch hardsteen kopen?

De kwaliteit van Carrières du Hainaut

Belgisch hardsteen wordt op verschillende plekken in België ontgonnen. Veel gebruikte synoniemen zijn arduin en blauwe steen.

De hardsteen die wij toepassen komt uit de groeve van Carrières du Hainaut in Soignies (provincie Henegouwen) en is van hoge kwaliteit.

Producten van Belgisch hardsteen

Oppervlakte afwerkingen van Belgisch hardsteen

Hieronder vindt u een greep uit ons uitgebreide assortiment Belgisch hardsteen. U kunt bij ons kiezen uit talloze kleuren, schakeringen en diktes. Wilt u een monster ontvangen om een goede indruk van het materiaal te krijgen? Vul dan hier ons contactformulier in.

Natuursteen en duurzaamheid

Natuursteen is na water, zand en kiezels zo ongeveer het meest gevonden materiaal op aarde. Daarnaast ontstaat er ook constant weer nieuwe natuursteen, al verloopt dit proces natuurlijk wel heel langzaam.

Wereldwijd wordt er, door verschillende instanties, nauwlettend in de gaten gehouden dat er op een verantwoorde manier gedolven wordt. Uiteraard streven wij volgens MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) principes naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken dan ook uitsluitend samen met leveranciers die volgens Fair stone werken.

Belgisch blauw hardsteen is een compacte kalksteen van sedimentaire oorsprong met een min of meer uitgesproken natuurlijke blauwgrijze kleur, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van veel crinoïderesten (zeelelieresten). De blauwe kleur van het Belgisch natuursteen kan toegeschreven worden aan de aanwezigheid van zeer fijn verspreid koolstof.

Belgisch hardsteen bevat naast de reeds vermelde zeelelieresten een rijke en gevarieerde fauna die hoofdzakelijk bestaat uit branchiopoden (schelpen) en uit poliepen die soms aan het oppervlak van de randen van afgewerkte stenen zichtbaar zijn. Deze soort blauwe hardsteen wordt uitsluitend in België ontgonnen.