Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Specialist in het verwerken van keramiek

Keramiek is een product dat fabrieksmatig vervaardigd wordt. Het hoofdbestanddeel bestaat uit klei dat voorzien is van een print of een glazuurlaag, die vervolgens op hoge temperaturen in de oven gebakken wordt. Binnen de artikelgroep keramiek is een diversiteit aan soorten en kwaliteit en kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in kleuren en afwerkingen.

Neolith

Neolith maakt onderdeel uit van een heel nieuwe en revolutionaire productcategorie die de laatste 10 jaar in opkomst is. Het bijzondere materiaal biedt een oplossing voor de meest veeleisende productwensen in architectuur en design.
Neolith keramische tegels zijn geen traditionele keramiek, maar is naar een hoger niveau gebracht.

Meer informatie

Dekton

Dekton is een heel nieuw ontwikkeld materiaal. Het productieproces bootst versneld het proces van het ontstaan van natuursteen na, met een werkelijk verbluffend resultaat!

Meer informatie

Marazzi

De constante inzet van Marazzi voor de ontwikkeling van innovatieve productoplossingen, heeft bijgedragen aan het bereiken van een technologisch hoogstaand product. Dat maakt van Marazzi een grote naam in de wereld van de keramische tegels. Tegenwoordig beschikt Marazzi over moderne fabrieken en nieuwe technologieën, evenals tientallen technologische patenten.

Meer informatie

Laminam

Laminam heeft een technologie die de productie van grote keramische platen mogelijk maakt. Met een afmeting van 100×300 cm, in verschillende diktes kunnen niet alleen wanden en vloeren bekleed worden, maar ook gevels, aanrechtbladen, tafels, scheidingswanden.

Meer informatie

Mooi in uitstraling, vriendelijk in onderhoud

Keramiek heeft uitermate praktische eigenschappen en het groeiende assortiment van diverse leveranciers speelt knap in op de trend. Keramiek kan bijvoorbeeld een perfecte uitstraling hebben van b.v. roest, marmer en beton.

Wat is keramiek eigenlijk?

Keramiek is een industrieel vervaardigd product, met klei als hoofdbestanddeel, dat onder extreem hoge druk wordt geperst en vervolgens op hoge temperatuur wordt gebakken. Keramiek is doorgaans erg constant van kleur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit helemaal uit te sluiten.

Keramiek & Gebruiksgemak

Hoewel de eigenschappen enigszins kunnen variëren per kleur, geldt in het algemeen dat keramiek een uitstekende kras- en hittebestendigheid heeft. U kunt dus met een gerust hart uw hete pan op het werkblad zetten. Ook de vlekbestendigheid van keramiek is uitstekend. In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let derhalve altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen. Onze vakmensen geven u graag advies over de keuze voor keramische platen op uw vloer of wand.