Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Travertin kopen? Wij zijn specialist in het bewerken van travertin

Travertin is een eeuwenoud bouwmateriaal voor bijvoorbeeld vloeren,  wandbekleding, trappen en beeldhouwwerk. Door de bijzondere ontstaanswijze heeft dit materiaal een uniek karakter.

Travertin in badkamer

De eigenschappen van travertin

Travertin is nog wat karakteristieker dan marmer. Het is een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warme bronnen. Bladeren, takjes en ander materiaal dat in dit water valt en later verteert, veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën van dit mooie materiaal.

De toepassingen van travertin

Travertin wordt al vele eeuwen als bouwmateriaal gebruikt. Het Colosseum in Rome is deels opgebouwd uit travertin. De Sacré-Cœur in Parijs is zelfs helemaal opgetrokken uit travertin. Wij passen dit materiaal voornamelijk toe voor vloeren, vensterbanken en trappen.

Travertin kopen?
Travertin kopen?

De herkomst/leveranciers van travertin

Travertin is een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met  calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warme bronnen. Takjes, bladeren en ander materiaal dat in dit water valt en later verteert, veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën van travertin.

Een belangrijke vindplaats is het plaatsje Tivoli ten oosten van Rome. In de natuur komt travertin voor bij heetwaterbronnen en geisers, zoals Mammoth Hot Springs in Yellowstone National Park en Pamukkale in Turkije.

Producten van travertin

Voorbeelden van travertin

Natuursteen en duurzaamheid

Natuursteen is na water, zand en kiezels zo ongeveer het meest gevonden materiaal op aarde. Daarnaast ontstaat er ook constant weer nieuwe natuursteen, al verloopt dit proces natuurlijk wel heel langzaam.

Wereldwijd wordt er, door verschillende instanties, nauwlettend in de gaten gehouden dat er op een verantwoorde manier gedolven wordt. Uiteraard streven wij volgens MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) principes naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken dan ook uitsluitend samen met leveranciers die volgens Fair stone werken.