Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Specialist in het bewerken van kwartsiet

Kwartsiet heeft een bijzondere eigen uitstraling. Door de rijke kleurschakeringen krijgt iedere vloer met kwartsiet een karakteristieke look, het uiterlijk kan verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig. Kwartsiet is vooral goed toepasbaar voor vloeren en trappen.

Kwartsiet natuursteen

De herkomst van kwartsiet

Kwartsiet is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van zandsteen en is sterk gelaagd. In de groeve worden schollen steen van de rots gespleten.

Het natuurlijk splijtoppervlak verschilt per kwartsiet van ruw tot vrijwel glad. De vorm van de schollen is onregelmatig, ze worden ook wel flagstones of scherven genoemd. Vierkante- of rechthoekige tegels worden uit de schollen gezaagd of geknipt.

Producten van kwartsiet

Soorten kwartsiet

Kwartsiet natuursteen en duurzaamheid

Natuursteen is na water, zand en kiezels zo ongeveer het meest gevonden materiaal op aarde. Daarnaast ontstaat er ook constant weer nieuwe natuursteen, al verloopt dit proces natuurlijk wel heel langzaam.

Wereldwijd wordt er, door verschillende instanties, nauwlettend in de gaten gehouden dat er op een verantwoorde manier gedolven wordt. Uiteraard streven wij volgens MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) principes naar een goede balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken dan ook uitsluitend samen met leveranciers die volgens Fair stone werken.