Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Dekton, mooi en duurzaam

Dekton is een heel nieuw ontwikkeld materiaal. Voor de vervaardiging van de keramische platen van Dekton, wordt gebruik gemaakt van de exclusieve TSP-technologie [Technology Of Sinterized Particles]. Ook wel gesinterde steen technologie genoemd. Dit is een technologisch proces dat feitelijk de metamorfe veranderingen die natuursteen normaal in duizenden jaren tijd ondergaat, nu versnellen kan. Het productieproces bootst dus versneld het proces van het ontstaan van natuursteen na, en met verbluffend resultaat!

Dekton keramiek

Eigenschappen

Dekton is niet poreus en hoeft nooit te worden afgedicht. Het voorkomt van nature dat vloeistoffen en gassen het oppervlak binnendringen. Daardoor is het een onderhoudsvriendelijk oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.

Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

Toepassingen

Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet waardoor het een ideaal oppervlak is voor commerciële toepassingen en voor vloeren die veel betreden worden.

Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de hele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

Dekton keramiek

De herkomst/leverancier van Dekton

Dekton is een product van Cosentino Group, een internationaal familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken voor architectuur en design produceert en verdeelt.

Producten van Dekton

Kleuren & texturen van Dekton

Hieronder vindt u een greep uit het kleuren en texturen assortiment van Dekton.
Wilt u een monster ontvangen? Vul dan hier ons contactformulier in.

Dekton: een revolutie in oppervlakken

Dekton is géén natuursteen, géén keramiek en géén kwartscomposiet maar een hele nieuwe categorie genaamd ultracompacte oppervlakken.

Met een nieuw productieproces wordt het proces van het ontstaan van natuursteen nagebootst:  onder hoge druk en temperatuur worden de minerale deeltjes van de grondstoffen samengesmolten. Dit heet sintering: hierdoor verandert hun interne structuur. Het is in feite een versneld proces van wat zich in moeder aarde afspeelt zoals bij natuursteen.

Het eindresultaat is een plaat die alle verwachtingen overtreft.