Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Van kleine steenhouwerij tot modern natuursteenbedrijf

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1946. Grondlegger is Jan Ariës senior (1916-1983). Samen met zijn vrouw Dien Ariës-van Megen (1915-1996) richtte hij in 1946 aan de Oud-Zevenaarseweg in Zevenaar een steenhouwerij op. De eerste decennia werden er vooral grafstenen met de hand (hamer en beitel) tot stand gebracht. Echt handwerk dus, met liefde voor het materiaal. Inmiddels heeft de derde generatie het stokje overgenomen, met net zoveel liefde voor het materiaal en voor het vak.

Ambacht zit in ons bloed

Sinds 1946 verwerken wij natuursteen. Het ambacht is overgedragen van vader op zoon. Het begon allemaal met handwerk. De eerste elektrische machine kwam in de jaren ’50. Na de eerste elektrische zaag doet bijvoorbeeld perslucht zijn intrede om machines te laten draaien. Hiermee kun je steen snel en effectief zandstralen. In 1995 verhuisde wij naar onze huidige locatie, die wordt uitgerust met nieuwe, moderne machines.

Generaties

Jan Ariës draagt het vak over aan zijn zonen. Rien en Herman runnen aan de Oud-Zevenaarseweg het bedrijf. Er volgen onder hun leiding diverse uitbreidingen. Eerst wordt het schuurtje vergroot en in 1952 volgt de aanbouw. Onder leiding van Herman en Rien groeit het bedrijf aan de Oud-Zevenaarseweg uit haar jasje.

In 1994 begint de bouw van een compleet nieuw en modern bedrijfspand. In 1995 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Handelsstraat. Inmiddels runt René Ariës als derde generatie het bedrijf.

Chronologisch overzicht

1946                   Jan Ariës en Dien Ariës -van Megen richten Steenhouwerij J.C. Ariës op aan de Oud-Zevenaarseweg in Oud-Zevenaar.

1952                   Achter het bestaande pand wordt een nieuwe werkplaats gebouwd.

1969                   De tweede generatie, Rien en Herman Ariës, komt in het bedrijf. Er wordt een vennootschap onder firma (VOF) opgericht: Steenhouwerij J.C. Aries en Zn.

1970                   Bouw van een nieuwe werkplaats en oprichting van vof.

1975                   Het bedrijf wordt in 1975 omgedoopt tot Natuursteenbedrijf en bouwmaterialenhandel Ariës bv.

1995                   Opening van een nieuw bedrijfspand aan de Handelsstraat 3 in Zevenaar.

1995                   Jack en René Ariës komen als derde generatie in het familiebedrijf.

1999                   Rien Ariës gaat met vervroegd pensioen.

1999                   Jeroen Ariës treedt toe tot het familiebedrijf.

2003                  Jack, René en Jeroen Ariës treden als derde generatie in dienst als directie.

2007                  Herman Ariës gaat met pensioen.

2011                   Aanbouw nieuw magazijn van 3800 vierkante meter.

2013                   Jeroen Ariës vertrekt als directielid.

2018                   Jack Ariës vertrekt als directielid.

2019                   Lancering nieuwe website.

2020                   Opening nieuwe showroom.

De hele geschiedenis van ons mooie familiebedrijf is beschreven in het boek: Familiebedrijven in de Liemers, auteur Sjoerd Geurts. U kunt dit boek bestellen via deze link.