Shopping bag0
Winkelmand
0
1

De mooiste materialen en natuursteensoorten, voor het beste resultaat

Onze prachtige materialen en natuursteensoorten komen van over de hele wereld. Ze vormen onze basis voor de mooiste producten. Wij verwerken allerlei soorten natuursteen, composiet en keramiek. In onze eigen productie realiseren wij uit ruwe materialen prachtige maatwerk producten. 

Alle natuursteen soorten een eigen verhaal

Natuursteen wordt wereldwijd in groeven gewonnen. Imposante machines winnen allerlei soorten natuursteen in grote blokken. Een blok kan gemakkelijk 3 bij 2 bij 1,5 meter groot zijn, met een gewicht van meer dan 20 ton. De natuurlijke breuklijnen in de groeve en het beschikbare materieel bepalen de maximaal te winnen afmeting. De blokken worden met speciaal watergekoeld gereedschap uit de groeve gezaagd of geboord. Uit deze blokken worden platen gezaagd, die ook wel vrije maat platen worden genoemd. Vanwege de ruwe vorm van het blok is namelijk ook de plaatrand grillig van vorm.

Sommige natuursteensoorten hebben hun eigen manier van winnen. Bij leisteen of kwartsiet worden met een graafmachine of shovel de schollen van de rots gespleten. Deze materialen en natuursteensoorten hebben een grillige plaatvorm, een wisselende dikte en een natuurlijk snijoppervlak. De schollen worden nog een aantal keer gespleten tot de gewenste dikte is bereikt.