75 jarig jubileum Ariës Natuursteen

Ariës Natuursteen bestaat 75 jaar!

De geschiedenis van ons bedrijf gaat helemaal terug tot 1946. Grondlegger is Jan Ariës (1916-1983). Samen met zijn vrouw Dien richt hij in 1946 aan de Oud-Zevenaarseweg in Zevenaar een steenhouwerij op. De eerste decennia worden er vooral grafstenen met de hand (hamer en beitel) tot stand gebracht. Echt ambachtelijk handwerk dus met liefde voor het materiaal. Het ambacht wordt hierna overgedragen van vader op zoon[s].

De eerste elektrische machines komen in de jaren ’50. Na de elektrische zaag doet ook perslucht zijn intrede om machines te laten draaien, hiermee kun je steen snel en effectief zandstralen. In 1995 verhuist ons bedrijf vervolgens naar het huidige pand aan de Handelsstraat, hier staan dan de nieuwste en modernste machines.

Inmiddels heeft al weer de derde generatie Ariës, in de vorm van René, het stokje overgenomen. Onder zijn leiding werken er ondertussen ruim 25 man personeel en bestaat het machinepark uit de modernste machines, waaronder o.a. een Resato state-of-the-art waterjet snijmachine die met grote precisie kan snijden.