Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Grafstenen, grafmonumenten en gedenktekens

De laatste jaren zijn er veel nieuwe toepassingen voor grafmonumenten bij gekomen. Niet alleen in vormgeving, maar ook in heel diverse duurzame materiaalsoorten. We geven u op deze pagina graag een indruk van de mogelijkheden. 

Mogelijkheden bij begraven

Veel mensen kiezen voor begraven omdat dit een tastbare vorm van afscheid nemen is. Het lichaam wordt aan de aarde toevertrouwd, vaak in het bijzijn van de nabestaanden, familie, vrienden en bekenden.

Het is ook fijn om een plek te hebben om de overledene te gedenken. Wij helpen u graag mee om deze plek vorm te geven.

Verschillende leverbare grafmonumenten

U kunt bij ons kiezen uit een zeer uitgebreid assortiment grafmonumenten en grafstenen. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe toepassingen voor grafmonumenten bij gekomen. Niet alleen in vormgeving, maar ook in heel diverse duurzame materiaalsoorten. Hierdoor beperkt ons assortiment grafmonumenten zich niet meer tot de standaard modellen grafstenen en natuursteensoorten.

Glazen gedenkteken

Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een grafmonument in (gekleurd) glas. De uitstraling van een glazen gedenkteken is fris, puur, modern en zo kleurrijk als u het graag wilt. Overleg met ons over de vele mogelijkheden met dit duurzame materiaal.

Ook een gedenkteken van RVS, cortenstaal, full colour aluminium, brons, hout of versteend hout is bij ons mogelijk. We kijken graag wat het beste bij uw wensen past.

Grafsteen voor baby of kind

Een gedenkteken voor een baby of kind is vrijwel altijd een bijzonder en persoonlijk ontwerp. We besteden veel aandacht aan de begeleiding van dit proces. Aan de hand van uw wensen leggen wij de mogelijkheden uit, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wij maken altijd eerst een ontwerp van het kindergedenkteken zodat u een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Grafmonumenten

Er zijn veel mogelijkheden voor een grafmonument op maat. Wij luisteren graag naar uw ideeën en wensen over de vorm en het materiaal. Daarnaast zijn er veel bewerkingen op een grafsteen mogelijk, zoals: mat, gezandstraald, gebeiteld, geborsteld, gebrand, gefrijnd, et cetera. 

U kunt in onze toonzaal en modellentuin voorbeelden zien van deze bewerkingen om zo de beste keuze te kunnen maken.

Voorbeelden van grafmonumenten

Ieder mens is uniek. Wij ontwerpen graag samen met u een uniek gedenkteken.

Hierboven ziet u een deel van ons assortiment grafmonumenten. Wij beseffen goed dat de keuze voor een uniek grafmonument of een andere vorm van gedenkteken, niet gemakkelijk is. Daarom bent u van harte welkom om onze showroom te bezoeken. Hier kunt u samen met onze ervaren medewerkers een bijzonder en persoonlijk gedenkteken ontwerpen.

We zien ook meer “groei en bloei" op de begraafplaats. Dat maakt een begraafplaats aantrekkelijker voor bezoek. In onze ontwerpen kunnen we rekening houden met uitsparingen voor de favoriete bloemen en planten van de overledene.

Wij merken dat meer mensen de keuze maken om vooraf te informeren naar de mogelijkheden voor het reserveren van een graf en een grafmonument. U kunt dit vastleggen in een wilsbeschikking. U zadelt nabestaanden niet op met het maken van een lastige keuze. Het kan daarnaast fiscaal en financieel aantrekkelijk zijn om een eigen graf te reserveren.