Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Letters & opschriften en unieke grafsteen teksten

Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Geef dit vorm met unieke grafsteen teksten die passen bij de persoonlijkheid van de overledene.

Voorbeeld grafsteen teksten

Opties voor grafsteen teksten

Ook in opschriften kunt u uit allerlei opties kiezen. We kijken graag samen met u naar lettertypen, de tekst op het gedenkteken en alles wat daar bij komt kijken.

Uniek en persoonlijk

De tekst op grafstenen en grafmonumenten is een belangrijk onderdeel om het gedenkteken uniek en persoonlijk te maken. Bij het vormgeven van grafsteen teksten op grafstenen en grafmonumenten zijn veel toepassingen mogelijk. Wij adviseren u daar graag over.

unieke grafsteen teksten

Eigen handschrift

Wilt u uw herinnering echt persoonlijk maken? U kunt er zelfs voor kiezen om grafsteen teksten in eigen handschrift te laten maken. Vraag onze vakmensen gerust naar de mogelijkheden.

Voorbeelden van letters & opschriften

Teksten op grafmonumenten

Grafsteen teksten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd:

Zandstralen
De meest voorkomende manier is om de tekst inwendig gezandstraald in het grafmonument aan te brengen. We voorzien de inwendige tekst daarna van een grondverflaag en een aflaklaag in de gewenste kleur of we vergulden deze met een laagje bladgoud. Wij adviseren om een inwendige (gelakte) belettering enkel toe te passen op een staande plaat. De ervaring leert ons dat een inwendige tekst in een liggende plaat veel sneller vuil wordt en vervaagt. Wij informeren u graag over een goed alternatief op een liggende tekstplaat.

Lasergravures
In zwarte of donkere granietsoorten kunt u lasergravures en teksten laten aanbrengen. Het voordeel van een lasergravure is dat hiermee kleine details kunnen worden weergegeven en aangebracht. Kleine teksten of foto’s komen daarmee goed tot hun recht.

Plaquettes
U kunt tekstplaten, ook wel plaquettes genoemd, volledig naar uw wens, op maat in brons, RVS of cortenstaal laten maken.

Glazen tekstplaten
Glazen tekstplaten, met of zonder een kleurenfoto of afbeelding met een tekst, kunnen naar eigen wens in elk gewenst formaat worden toegepast. In combinatie met de belettering op grafstenen worden vaak ornamenten, symbolen of accessoires op het grafmonument aangebracht.

Opschriften in brons, rvs of aluminium
Het is ook mogelijk om een verheven opschrift aan te brengen. Meestal zijn dit bronzen of aluminium gegoten letters. Soms ook letters van roest vast staal (RVS). Verheven opschriften van brons, rvs of aluminium worden met kleine verankeringspennen vastgezet in de steen.