Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Kosten van een grafsteen of urnmonument?

Kosten van een grafsteen of de prijs van een graf- of urnmonument, zijn gebaseerd op de keuzes die u maakt. Materiaalsoort(en), het formaat en eventuele accessoires en soort belettering, zijn allemaal zaken die de prijs van een grafmonument kunnen beïnvloeden. Omdat wij altijd grafmonumenten op maat maken, geven wij u graag een gerichte offerte die aansluit bij uw persoonlijke wensen.

U bent bij ons van harte welkom om een persoonlijk ontwerp te laten maken van een graf- of urnmonument, dat past bij uw wensen en budget. En of het nu om een budget- of juist een exclusief grafmonument gaat, u krijgt altijd dezelfde kwaliteit bij ons. Onze monumenten zijn altijd inclusief fundering, funderingspalen en plaatsing.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Kosten van een grafsteen?

We maken een uniek en persoonlijk gedenkteken op maat, waarbij we meteen rekening houden met de eisen van de betreffende begraafplaats. We regelen alles van het ontwerp, productie tot en met de plaatsing. Daarbij stellen wij hoge eisen aan alle materialen, duurzaamheid en de plaatsing. Verder kunnen wij ook voor u de vergunning regelen.

Kosten van een grafsteen?

Kosten van een grafsteen? Deze zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Standaard:

 • Modelprijs
 • Gezandstraalde belettering
 • Basisafmetingen graf
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Productie & Montage
 • Fundering en funderingspalen
 • Plaatsing in Gelderland
 • Incl. 21% BTW

Optioneel:

 • Afwijkende afmetingen graf
 • Overige belettering; brons, aluminium etc.
 • Afwijkende materialen; RVS en glas
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Kosten van een grafsteen? Wat is er allemaal inbegrepen in onze graf-, en urnmonumenten?

Kosten van een grafsteen?
Kosten van een grafsteen?
Kosten van een grafsteen?
Kosten van een grafsteen?

1 | Deskundige begeleiding en advies

Iedere persoon is uniek, daarom maken wij altijd een uniek en persoonlijk ontwerp. Omdat het uitzoeken van een grafsteen voor veel mensen niet dagelijks werk is, is goed advies dan ook belangrijk. Daarbij helpen wij u met het maken van keuzes als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgevoeligheid en ontwerp.

2 | Grafisch ontwerper

Wij maken altijd een uniek ontwerp, zodat elementen zoals lettertype, regelafstand, lettergrootte, de inhoud en spelling van de tekst en plaatsing van eventuele decoraties allemaal perfect staan. Als het ontwerp wat complexer wordt, dan gaat onze grafisch ontwerper voor u aan de slag. Het is verder mogelijk om bijvoorbeeld [privé] foto’s te laten Photoshoppen. Ook kunt u indien gewenst, tegen een meerprijs, een impressie krijgen van het door uw gekozen grafmonument met het juiste materiaal en lettertype.

3 | Een kwalitatief hoogwaardige natuursteensoort uit de basiscollectie

De keuze van het materiaal bepaalt voor een groot deel de prijs van het gedenkteken. Zo zijn marmer, glas en RVS vaak duurder dan graniet. Ook diktes van het materiaal en de grootte van het monument hebben invloed op de prijs. Indien er minder materiaal in het gedenkteken wordt verwerkt, wordt de prijs uiteraard lager. U kunt door het aanpassen van de materiaaldiktes kiezen voor een robuustere uitstraling of juist voor een wat slanker design. Tijdens het adviesgesprek houden wij hiermee rekening, in verband met uw speciale wensen en/of uw budget. 

4 | Soort belettering

De prijs van de belettering is afhankelijk van welke belettering u kiest. Letters die worden aangebracht ín de steen [zandstralen] en daarna worden ingeschilderd, zijn vaak goedkoper dan opliggende letters van RVS, aluminium of brons. De laatste zijn wel duurzamer dan ingeschilderde letters. Bij kortere teksten, kan een letter van RVS of brons echter soms voordeliger zijn, doordat deze letters per stuk worden berekend en minder onderhoud vergen.

5 | Materiaal bewerkingen

Bijzondere bewerkingen hebben invloed op de prijs. Een eenvoudige bewerking is bijvoorbeeld het zoeten of polijsten van natuursteen. Daarnaast is het ook mogelijk om een gehakt ornament zoals een roos of een hart aan te brengen. Omdat dit met de hand wordt uitgehakt in steen, is de prijs hiervoor natuurlijk hoger.

6 | Eventuele accessoires

Wij hebben een grote hoeveelheid aan accessoires, die u kunt toevoegen aan het gedenkteken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein diertje, vogeltje van brons, een bloemenvaas of een lantaarn.

7 | Hoogwaardige betonfundatie

Voor een kwalitatief goede fundering van het gedenkteken maken wij gebruik van een hoogwaardige betonplaat. Deze wordt dikker uitgevoerd dan normaal (60mm) en wordt ondersteund door betonnen funderingspalen.

8 | Tuinaarde als grafbedekking

Het aanbrengen van tuinaarde is inbegrepen in de prijs van een gedenkteken en dit verzorgen wij indien nodig voor u. Het geeft het monument een verzorgde uitstraling en biedt de mogelijkheid om het geheel verder aan kleden met planten.

9 | Verzorgen van vergunningaanvraag

Iedere begraafplaats kent eigen regels en richtlijnen voor het plaatsen van een grafsteen. Bijvoorbeeld de lengte en de breedte van het graf, maar vaak ook soort materiaal, materiaaldiktes en bewerkingen. Ook kan er verschil zitten in de eisen die elke begraafplaats stelt aan de funderingsmethoden. Veel begraafplaatsen stellen de aanvraag van een vergunning daarom verplicht.

Om u extra zorg uit handen te nemen, verzorgen wij dan ook de aanvraag van de vergunning voor u. Indien de begraafplaats kosten rekent voor het verlenen van de vergunning, zullen wij deze kosten zonder meerprijs doorberekenen.

10 | Vakkundige plaatsing in Gelderland

Doordat wij een eigen montage team hebben, kunnen wij door heel Gelderland zelf onze grafmonumenten plaatsen en ook onderhouden. En zijn wij daarom bekend met de situatie ter plekke en eventuele eisen van de begraafplaatsen hier in de omgeving

11 | Garantie & Onderhoud

De kwaliteit van het gedenkteken staat bij ons voorop. Op al onze geleverde urn- en grafmonumenten krijgt u een zeer ruime garantie en serviceperiode, u ontvangt hiervoor een garantiecertificaat. Daarnaast kunt u kiezen voor de service om uw urn – of grafmonument jaarlijks te laten onderhouden. U kunt bij ons daarvoor een onderhoudscontract afsluiten.

Natuurstenen graf

Veel nabestaanden vinden het prettig om met een unieke grafsteen een persoonlijke gedenkplek te maken.

Natuurlijk graf

Op natuurbegraafplaatsen worden vaak zwerfkeien en natuurlijke stukken steen gebruikt als grafsteen. 

Cortenstaal graf

Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in grafmonumenten. Vanwege de roestkleur heeft het een natuurlijke uitstraling.

Urnmonument

Veel nabestaanden vinden het prettig om met een uniek urnmonument of urnsteen een persoonlijk gedenkplekje te maken.

Urnsteen voor kind

Een gedenkteken voor een kind is vrijwel altijd een bijzonder en persoonlijk ontwerp. We besteden veel aandacht aan de begeleiding van dit proces.

Dieren urnsteen

Ook na de crematie van uw huisdier kunt u een mooie gedenktegel of urnsteen voor uw geliefde huisdier laten maken bij ons.