Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Verheven opschriften in brons, aluminium en RVS

Het is ook mogelijk om een verheven opschrift op de grafsteen aan te brengen. Meestal zijn dit in brons of aluminium gegoten letters. Soms zijn het ook letters van roestvast staal (RVS).

Verheven opschriften

Waarom kiezen voor een verheven opschrift?

Op liggende grafstenen en grafzerken wordt vaak voor een andere wijze van belettering gekozen dan gezandstraalde letters. De reden hiervoor is dat de verf relatief snel uit de letters kan gaan, omdat in een liggende grafsteen water en blaadjes blijven liggen die de verf aantasten. Verheven opschriften kunnen van brons, rvs of aluminium zijn gemaakt en worden met kleine verankeringspennen in de steen vastgezet.

Welke mogelijkheden zijn er voor verheven grafopschriften?

Er zijn verheven opschriften mogelijk als losse letters of aan elkaar gegoten letters, in een zelf uit te zoeken lettertype. Ook is het mogelijk dat de verheven letters met de hand worden uitgehakt. Dit is een bewerkelijke, maar prachtige manier om de tekst op de steen te zetten.

Er zijn natuurlijk veel lettertypes, van klassiek tot modern, mogelijk. Dus voor ieder wat wils.

Verheven opschriften

Voorbeelden van verheven grafopschriften

ESDOORNBLAD


Brons, Patina as, 19 x 23 x 3 cm, met individueel schrift 3/4 plastisch [S]


BOEK MET TEKST


BronsPatina waspatina4 x 6 cmTekst Italiaans 3/4 plastisch [S]

TEKSTPLAATJE HART


BronsPatina bruin15 x 16 x 1 cm 3/4 plastisch [S]

URNBOL KERAMIEK


Keramiek, Ø20 cm, Anthraciet, 3 liter [W]


BIO-URN SCHELP


Biologisch afbreekbaar, 33xØ25 cm, Beige, 5.4 liter [W]


URN GLAS


Glas, H15 cm, Blauw/transparant, 70 ml [W]


Kom u vrijblijvend oriënteren

Uw wens voor een grafsteen of grafmonument staat centraal bij de keuze die u maakt. Wij begrijpen maar al te goed dat een keuze van de gedenksteen geen makkelijke opgave is. U ziet in onze toonzaal en modellentuin veel mogelijkheden van grafstenen en grafmonumenten met verschillende verheven grafopschriften opgesteld staan. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek en advies. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen of het maken van een afspraak. Wij adviseren u graag.