Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Een grafsteen reinigen of renoveren

Een grafmonument zonder enig onderhoud bestaat niet. Weer en wind maken dat deze zo nu en dan schoongemaakt moet worden. Het onderhoud en schoonmaken van een grafsteen, grafmonument of urnmonument vergt wel enige kennis. Het onderhoud van een grafsteen verschilt namelijk per materiaal. U vindt op onze blog pagina tips voor het onderhoud van het gedenkteken, zie de knop hieronder of klik hier. U kunt ook het onderhoud door ons laten verzorgen. Ook daarover informeren we u graag.

Een grafsteen reinigen / grafsteen renoveren

Grafsteen reinigen

Een grafsteen schoonmaken is van groot belang. Zand, regen en dode bladeren of bloemen kunnen een gedenkteken behoorlijk vervuilen. We geven u graag enkele tips om uw gedenkteken schoon en netjes te houden. U vindt op onze blogpagina alle tips voor het onderhoud van uw gedenkteken, zie de knop hierboven of klik hier.

Let op: Op warme dagen kan de temperatuur van graniet oplopen tot boven de 50℃. Dus nooit op het heetst van de dag, met koud water, de dekplaat schoonmaken of de plantjes water geven. Dit om barsten van het materiaal te voorkomen, die scheuren kunnen namelijk ontstaan door de plotselinge temperatuurverschillen.

Grafsteen renoveren

Heeft een graf- en urnmonument veel geleden onder weer en wind en is het niet meer goed schoon te krijgen? Of is het gedenkteken beschadigd? Onze deskundige medewerkers kunnen een grafsteen renoveren voor u volgens de modernste technieken. Dit kan soms ter plaatse maar soms is het ook nodig om de grafsteen naar onze werkplaats te brengen.