Shopping bag0
Shopping Bag
0
1

Urnmonumenten: een blijvende herinnering na crematie

Nog niet zo lang geleden werd de as van een dierbare overledene uitgestrooid op een onbekende plek. Hierdoor was het niet mogelijk om met een urnmonument de overledene te herdenken en de herinnering te laten voortleven.

Veel nabestaanden vinden het prettig om een gedenkplekje met een uniek urnmonument te maken. Tegenwoordig is veel mogelijk in urnmonumenten. We denken graag met u mee om een uniek gedenkteken te maken voor uw dierbare.

Cremeren

Volgens de wet moet de as van de overledene een maand in het crematorium blijven. Daarna mag u als nabestaande bepalen wat u met de as wilt doen. Naast verstrooien zijn er nog veel mogelijkheden voor een blijvende herinneringsplek. We denken graag met u mee over hoe deze plek vorm kan krijgen.

Het begraven van een urn, of het bijzetten van een urn in een urnkelder, is steeds populairder. Hieruit blijkt wel dat veel mensen de behoefte hebben om een tastbare gedenkplek te kunnen bezoeken, ook al is cremeren de gekozen uitvaartvorm.

Gedenksteen/urnengraf

Tegenwoordig is veel mogelijk in urnmonumenten. Naast de mogelijkheid om de as bij het crematorium te bewaren, kunt u aan de volgende opties denken:

  • U kunt een urnmonument in een columbarium of urnenmuur laten plaatsen.
  • U kunt een urnmonument in een urnentuin of urnengraf op de begraafplaats laten plaatsen.
  • U kunt een urnmonument in uw eigen huis of in uw tuin plaatsen. Hier kunt u een gedenksteen helemaal naar eigen smaak en voorkeur laten maken.

Urnmonumenten voor dieren

Afscheid nemen van uw hond, kat of ander huisdier is vaak net zo moeilijk als afscheid nemen van een familielid. Ook na de crematie van uw huisdier kunt u een mooie gedenktegel of grafsteen voor uw geliefde huisdier laten maken bij ons. U kunt ook uit verschillende urnen voor de as van uw huisdier kiezen.

Materialen voor urnmonumenten

Onze urnmonumenten bestaan uit dezelfde duurzame materialen als onze grafmonumenten. Er zijn standaard te leveren urn-stenen en urnmonumenten, maar wij kunnen ook naar eigen wens, op maat, een uniek urn- gedenkteken voor u maken. 

Voorbeelden van urnmomenten

Kom u vrijblijvend oriënteren

Uw wens voor een unieke urnsteen of urnmonument staat centraal bij de keuze die u maakt. Wij begrijpen maar al te goed dat deze keuze geen makkelijke opgave is.
U ziet in onze toonzaal en modellentuin veel mogelijkheden van urnstenen en urn-monumenten opgesteld staan. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek en advies. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen of het maken van een afspraak. Wij adviseren u graag.