Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Stap voor stap de mooiste grafsteen ontwerpen

Uw vraag staat bij ons centraal. Daarom nemen we graag de tijd voor u. We werken dus op afspraak zodat we u alle aandacht kunnen geven. Op deze pagina leest u in welke stappen wij een urnmonument of een grafsteen ontwerpen.

Stap 1: uw wensen

Ieder mens is uniek. Daarom streven wij, samen met u, naar een even uniek gedenkteken. Het juiste advies is daarom erg belangrijk.

U kiest niet iedere dag voor een grafmonument. Het gedenkteken moet passen bij de overledene, maar ook aansluiten bij de wensen van u als nabestaanden.

Het budget

Bij het uitzoeken van een grafmonument is het natuurlijk van belang om eerst uw budget te bekijken: wat kunt u uitgeven aan een grafsteen? Er zijn verschillende vormen, diktes, soorten steen en soorten bedrukking die allemaal hun eigen prijskaartje hebben. Vooraf horen en bespreken wij graag eerst uw wensen, voordat wij u adviseren over materiaal, vorm en toepassingen.

Stap 2: de grafsteen ontwerpen

Wij helpen u graag bij het kiezen en het vormgeven van een uniek grafmonument. Het maken van enkele schetsen kunnen richting geven aan het uiteindelijke ontwerp.

De maatvoering voor een grafmonument verschilt per begraafplaats. Het is dus belangrijk om u vooraf goed te informeren naar de toegestane maximale maten.

Kunt u zich helemaal vinden in ons voorstel en in onze prijsopgave? Dan werken wij de schets uit tot een tekening met tekstindeling en opdrachtbevestiging.

Een grafsteen ontwerpen

Stap 3: opbouwen

De opbouw van een urn- of grafmonument kent als basis een fundatieplaat of fundatieraam op fundatiepalen. Op de fundatie worden de onderdelen van het monument gemonteerd.

De belettering kan op diverse manier worden aangebracht. Wij kunnen een tekst of afbeelding in de steen hakken of zandstralen. Vervolgens kunnen we deze in de gewenste kleur verven of met bladgoud inleggen. In donkere steensoorten kunnen wij een laser gravure aanbrengen. Hiermee kunnen fijne details goed weergegeven worden.

Daarnaast is het goed mogelijk om een tekst van bronzen, aluminium of RVS letters aan te brengen.

Stap 4: afwerking

De omranding en dekplaat kunnen in verschillende vormen en maten worden uitgevoerd. In de dekplaat is een voorziening voor beplanting of marmersplit mogelijk. Meestal wordt de letterplaat op een voetstuk geplaatst.

Verheven opschriften van brons, rvs of aluminium worden met kleine verankeringspennen vastgezet in de steen. 

Grafaccessoires of decoraties maken een gedenkteken tot in detail af. De opbouw van een urn- of grafmonument bestaat dus uit verschillende elementen. Door de diversiteit is het mogelijk om deze zeer persoonlijk en uniek te maken.

Stap 5: onderhoud grafsteen

Een grafmonument zonder enig onderhoud bestaat niet. Weer en wind maken dat deze zo nu en dan schoongehouden moet worden. Voor de meeste nabestaanden is dat vaak geen probleem.

Uiteraard kunnen wij u adviseren over een duurzaam en onderhoudsarm grafmonument. Wij werken vaak met materiaalsoorten die zich hebben bewezen in duurzaamheid. Denkt u daarbij aan de toepassing van geschikte natuursteensoorten en onderdelen in glas of RVS.

Kom u gerust oriënteren

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken en samen een grafsteen ontwerpen? U bent van harte welkom.

Wij maken en plaatsen grafmonumenten voor begraafplaatsen in Zevenaar, Duiven, Groessen, Loo, Westervoort, Pannerden, Aerdt, Angeren, Didam, Herwen, Arnhem en Velp en e.o.