Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Gezandstraalde letters

De tekst op grafstenen en grafmonumenten is een belangrijk onderdeel om het gedenkteken uniek en persoonlijk te maken. Bij het vormgeven van grafsteenteksten op grafstenen en grafmonumenten zijn veel toepassingen mogelijk. Wij adviseren u daar graag over.

Zandstralen van gedenkstenen

Opties voor grafsteen teksten

Ook in opschriften kunt u uit allerlei opties kiezen. Niet alleen hoe de letter op de steen aangebracht gaat worden. We kijken bijvoorbeeld ook graag samen met u naar de verschillende lettertypen, de tekst op het gedenkteken en alles wat daarbij nog meer komt kijken.

Zandstralen van letters

De meest voorkomende manier is om de tekst gezandstraald in het grafmonument aan te brengen. We voorzien de verdiepte tekst daarna van een grondverflaag en een aflaklaag in de gewenste kleur of we vergulden deze met een laagje bladgoud.

Wij adviseren om een verdiepte (gelakte) belettering enkel toe te passen op een staande plaat. De ervaring leert ons dat een verdiepte, gezandstraalde tekst in een liggende plaat veel sneller vuil wordt en vervaagt. Wij informeren u graag over een goed alternatief op een liggende tekstplaat.

Zandstralen van gedenkstenen

Voorbeelden van gezandstaalde letters op grafstenen

Kom u vrijblijvend oriënteren

Uw wens voor een grafsteen of grafmonument staat centraal bij de keuze die u maakt. Wij begrijpen maar al te goed dat deze keuze van zowel de steen, als de tekst geen makkelijke opgave is. U ziet in onze toonzaal en modellentuin veel mogelijkheden van grafstenen en grafmonumenten opgesteld staan, met daarop verschillende grafteksten. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek en advies. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen of het maken van een afspraak. Wij adviseren u graag.