Het unieke uiterlijk van cortenstaal grafmonumenten

Het unieke uiterlijk van cortenstaal grafmonumenten: waarom steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke uitstraling.

Wanneer het gaat om het herdenken van overleden dierbaren, willen sommige mensen een grafmonument dat niet alleen functioneel is, maar ook een unieke en natuurlijke uitstraling heeft. Dit is waarom steeds mensen vaak ook kiezen voor cortenstaal als materiaal voor hun grafmonument, al dan niet in combinatie met natuursteen.

Cortenstaal is unieke metaallegering die bestaat uit koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Dit staal gaat na enkele weken (of jaren afhankelijk van het product) roesten. Bij cortenstaal beschermt deze speciale laag tegen verder oxideren. De dichte corossielaag voorkomt meteen dat het staal verder gaat roesten. Dit geeft cortenstaal een unieke, natuurlijke uitstraling die niet te vergelijken is met andere materialen. Bovendien is cortenstaal sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen weersomstandigheden. Mits dit materiaal niet in of onder water blijft staan.

En deze uitstraling is meteen één van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor dit materiaal voor hun grafmonument of hun urnmonument. Het geeft hen de mogelijkheid om hun overleden dierbare op een persoonlijke manier te eren, waardoor ze een blijvend eerbetoon kunnen creëren. Bovendien kunnen ze het grafmonument nog persoonlijker maken doordat er tekst en figuren met de waterjet kunnen worden uitgesneden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de naam en leeftijd van uw overleden dierbare of een speciaal beeld in het monument laten uitsnijden.

Andere voordelen:

Bovendien biedt cortenstaal nog andere voordelen. Het is namelijk een duurzaam materiaal, wat betekent dat het jaren mee zal gaan zonder dat het beschadigd raakt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de persoon die het grafmonument heeft laten maken. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over vervanging in de toekomst. En omdat het oxidatieproces zich over vele jaren voltrekt, verandert de kleur in een paar jaar tijd van licht oranje naar een diep donkerbruin.

In feite zijn er dus veel redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een cortenstalen grafmonument. Of het nu gaat om de unieke uitstraling, de duurzaamheid of de mogelijkheid om het grafmonument persoonlijk te maken met tekst en figuren, cortenstaal heeft veel te bieden.

Cortenstaal grafmonument | Ariës Natuursteen Kindergraf met 3D boom in Cortenstaal | Ariës Natuursteen, Zevenaar Urngraf van Cortenstaal | Ariës Natuursteen, ZevenaarCortenstaal grafmonument | Ariës Natuursteen, Gelderland