Shopping bag0
Winkelmand
0
1

De trend van dit moment!

Natuursteen is ieder jaar in interieurtrends aanwezig, of het nu hardsteen, marmer of travertin is. Dat komt omdat natuursteen in principe tijdloos is, maar het is ook nog eens een duurzaam materiaal. Hieronder laten wij de trend van dit moment zien!

Trend van dit moment 1: Wabi-sabi


Wabi-sabi komt uit Japan, een land dat zijn energie uit de natuur haalt. Deze trend karakteriseert zich enerzijds door wabi, dat voor eenvoud, stilte en natuur staat. Sabi op zijn beurt komt voort uit een natuurlijk gebruik van dingen, doorleefde voorwerpen. Voor de keuken vertaalt wabi-sabi zich in een zuiver geheel zonder franjes dat een en al rust uitstraalt.

Wabi-sabi decoratie is vooral een kwestie van materialen. De keuze wordt in grote mate bepaald door de natuurlijke schoonheid en het vermogen om in de loop der tijd te veranderen.

De trend van dit moment!
De trend van dit moment!

Ruw hout
Een absolute must voor een wabi-sabi: ruw hout, dat je zowel voor de meubelen als voor het werkblad kunt gebruiken. Hiermee breng je authenticiteit en eenvoud in je interieur. De imperfectie en de ruwheid geven je interieur een organische look.

Natuursteen
Een ander basiselement van een wabi-sabi interieur: natuursteen zoals marmer of graniet. In de keuken is natuursteen een enorm dankbaar materiaal voor een werkblad. De adering zorgt voor textuur en stijl. Bovendien past natuursteen perfect bij de algemene sfeer van je keuken.

Natuurlijke stoffen
Natuurlijke materialen zoals linnen, hennep, katoen en wol zijn dankzij hun grove look een ideale keuze. Handdoeken, tapijten, gordijnen en kussens in deze stoffen bezorgen je ruimte zachtheid en textuur.

Trend van dit moment 2: Aardetinten


Natuurlijke rust in je huis

Ben je geen fan van veel kleur? Geen zorgen, zoals vaak met trends is er voor ieder wat wils. Bij deze trend van 2022 draait het juist om rust en natuurlijke kleuren. Ook in huis geldt: down to earth is het credo. We hebben weer oog voor de natuur. Verspilling is een no go. Wat goed is voor de aarde, is goed voor jou. Eenvoud overheerst, je ziet veel natuursteen gecombineerd met donkere houtsoorten.

Deze trend is er voor iedereen. Basaal en sereen. Bruin en donkere kleuren overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Hout, beton en natuursteen [marmers] zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

Trend van dit moment 3: Travertin


Terug van weggeweest Travertin geeft warmte aan je interieur en past door zijn tint perfect in de interieurs die nu helemaal de trend zijn. Waar marmer soms wat koel kan zijn, geeft de warme uitstraling van travertin juist een stoere zachtheid aan de ruimte. Veel vintage liefhebbers zijn gek op deze steensoort, omdat hij zo mooi combineert met donkere houtsoorten zoals walnoothout en design klassiekers. Travertin past ook perfect in en om de tuin.

Wat is travertin? Travertin is nog wat karakteristieker dan marmer. Het is een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warme bronnen. Bladeren, takjes en ander materiaal dat in dit water valt en later verteert, veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën van dit mooie materiaal.