Shopping bag0
Winkelmand
0
1

De trend van dit moment!

Natuursteen is ieder jaar in interieurtrends aanwezig, of het nu hardsteen, marmer of travertin is. Dat komt omdat natuursteen in principe tijdloos is, maar het is ook nog eens een duurzaam materiaal. Hieronder laten wij de trend van dit moment zien!

Trend van dit moment 1: Kleurrijk marmer en kwartsiet


Gekleurd marmer is in opmars. De keuze is enorm, want marmer en kwartsiet is er in alle kleuren. Maar het mag tegenwoordig allemaal kleurrijker. Een grote trend van 2022 is kleur – opvallend, knallend en aanwezig – en dat zie je ook terug in de marmersoorten van het moment. Zie je het al voor je? Geel, roze, lavendel, rood of zelfs groen marmer of kwartsiet in je huis?

Kleurrijk marmer voor in de keuken? Is je keuken aan vernieuwing toe en houd je wel van een beetje kleur? Ga dan voor deze laatste trend; kies een marmeren keukenblad in een gele, roze of blauwe uitvoering. Laat het keukenblad opvallen en houd de rest wat rustiger. Laat de uitgekozen kleur dan vervolgens terugkomen in accenten in de rest van de keuken.

De trend van dit moment!
De trend van dit moment!

Make-over van woon- en eetkamer? Hier kun je er voor kiezen om b.v. een eettafel van marmer in huis halen, waardoor deze ruimte meteen een chique gevoel krijgt. Laat ook in dit geval de kleur terugkomen in kleine accenten in huis, zoals een gekleurde draad in het vloerkleed, meerdere kaarsen op de (salon)tafel of kussens op de bank.

Gekleurd marmer in de badkamer? Ook in de badkamer is gekleurd marmer een stijlvolle, trendy en chique keuze. Hier kun je b.v. kiezen voor een roze marmeren bad en deze combineren met een gouden kraan. Wil je helemaal over de top gaan, dan kies je voor het zeer luxe [en dure] Onyx, die van de achterkant verlicht wordt. Liever iets subtielers? Ga dan voor een gekleurd marmeren wastafel of badkamerkast. Laat ook hier de kleur van het steen als basis gelden en laat deze vervolgens terugkomen in enkele details. Zo oogt het kleurrijk maar niet te druk en is het een eenheid.

Trend van dit moment 2: Aardetinten


Natuurlijke rust in je huis

Ben je geen fan van veel kleur? Geen zorgen, zoals vaak met trends is er voor ieder wat wils. Bij deze trend van 2022 draait het juist om rust en natuurlijke kleuren. Ook in huis geldt: down to earth is het credo. We hebben weer oog voor de natuur. Verspilling is een no go. Wat goed is voor de aarde, is goed voor jou. Eenvoud overheerst, je ziet veel natuursteen gecombineerd met donkere houtsoorten.

Deze trend is er voor iedereen. Basaal en sereen. Bruin en donkere kleuren overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Hout, beton en natuursteen [marmers] zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

Trend van dit moment 3: Travertin


Terug van weggeweest Travertin geeft warmte aan je interieur en past door zijn tint perfect in de interieurs die nu helemaal de trend zijn. Waar marmer soms wat koel kan zijn, geeft de warme uitstraling van travertin juist een stoere zachtheid aan de ruimte. Veel vintage liefhebbers zijn gek op deze steensoort, omdat hij zo mooi combineert met donkere houtsoorten zoals walnoothout en design klassiekers. Travertin past ook perfect in en om de tuin.

Wat is travertin? Travertin is nog wat karakteristieker dan marmer. Het is een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit met calciumcarbonaat (kalk) oververzadigd water uit warme bronnen. Bladeren, takjes en ander materiaal dat in dit water valt en later verteert, veroorzaken de kenmerkende onregelmatige poriën van dit mooie materiaal.