Kindergraf in mozaiëk

Het is één van de ergste dingen die je als ouder kan overkomen: je eigen kind overleven. Als ouder wil je je kind zien opgroeien met alles wat daarbij hoort: geluk, liefde en persoonlijke groei. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het rouwproces na het verlies van een kind intenser is en langer duurt dan bij het overlijden van andere dierbaren. Het omgaan met het verlies van een kind is dus echt anders dan bij andere vormen van verlies.

Er wordt vaak aanbevolen om de energie niet teveel op het overlijden zelf te richten, maar meer op het voortbestaan van een symbolische band. Daarom is het belangrijk dat het graf- of urn monument van je kind uniek én persoonlijk is, want ieder kind heeft z’n eigen unieke levensverhaal. Een kindergrafsteen moet eigenlijk het liefst een verhaal vertellen over je geliefde kind.

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden voor kinder- of babygedenkstenen in natuursteen, glas of cortenstaal. Maar wil je echt iets unieks denk dan eens aan een monument in glasmozaïek; zo’n kleurrijk monument is altijd maatwerk en daardoor heel persoonlijk. Naar je eigen wensen met de hand op maat gemaakt. Van elk gedenkkunstwerk is er dan ook maar één!

Werkwijze

Er wordt gewerkt met gekleurd glas wat met de hand op maat gesneden, gezaagd en geknipt. Glasmozaïek bestaat in vele vormen, heeft diepe kleuren, zowel mat als glanzend, iriserend, parelmoer en spiegelend. Uiteraard kleurvast en vorstbestendig. Het maken van een mozaïek is arbeidsintensief. Maar er zijn ontwerpen voor ieder budget. Laat je daarom niet weerhouden om een prijs op te vragen.

Het mooie van zo’n kunstwerk is dat het ook kan helpen in het verwerkingsproces van de ouders en [eventuele] andere naasten. In veel gevallen kan en mag er namelijk samen aan de gedenksteen gewerkt worden, hierdoor krijgt de gedenksteen een nog diepere betekenis.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kindergraf in mozaiëk Kindergraf in mozaiëk

 

 

 

 

 

 

Beeldmateriaal: Gedenkmozaiek.nl