Natuursteen soorten - Aries natuursteen

Direct contact opnemen? Bel 0316 - 5233 62
Natuursteen soorten

Natuursteen soorten

Natuursteen wordt wereldwijd in groeven gewonnen. Met imposante machines worden allerlei soorten natuursteen in grote blokken gewonnen en vervolgens in platen en tegels gezaagd. Alleen gelaagde natuursteen soorten, zoals leisteen en kwartsiet worden in schollen van de rost gespleten. 

Een blok kan gemakkelijk 3 bij 2 bij 1,5 meter groot zijn, met een gewicht van meer dan 20 ton. De maximaal te winnen afmeting wordt bepaald door de natuurlijke breuklijnen in de groeve en het beschikbare materieel. De blokken worden met speciaal gereedschap uit de groeve gezaagd of geboord. Hiervoor wordt watergekoeld gereedschap gebruikt, waarvan de snijvlakken met diamant bezet zijn. Uit de blokken worden platen gezaagd, die ook wel vrije maat platen worden genoemd. Vanwege de ruwe vorm van het blok is namelijk ook de plaatrand grillig van vorm. 

Sommige soorten natuursteen hebben hun eigen manier van winnen. Bij leisteen of kwartsiet worden met een graafmachine of shovel de schollen van de rots gespleten. Deze hebben een grillige plaatvorm, een wisselende dikte en een natuurlijk snijoppervlak. De schollen worden nog een aantal keer gespleten tot de gewenste dikte is bereikt. Het splijten gebeurt met beitels, die met pneumatisch gereedschap in de steen worden gedreven. Uiteindelijk ontstaan dunne schollen, ook wel flagstones of scherven genoemd.

 • Blokken selecteren en keuren
 • Blokken selecteren en keuren
 • Platen laden in India
Neem contact op met Ariës Naar Ariës gedenktekens
 • Projectimpressies

 • Poolhouse
  Woonhuis Duiven
  Cruiseschepen
  Interieurbouw