Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Graniet Nero Zimbabwe

Graniet Nero Zimbabwe

Graniet Nero Zimbabwe

Graniet Nero Zimbabwe is een zwarte doleriet. Doleriet is een hard zwart stollingsgesteente dat terug te vinden is in een lage heuvelrug. Deze doleriet heuvels zijn ongeveer 1900 miljoen jaar oud en kan worden herkend aan langgerekte heuvels met veel groen. Doleriet wordt gewonnen in de gebieden rond Mount Darwin, Mukoto en Murehwa. Het kent vele toepassingen, zoals vloeren, wandbekleding, keukenbladen en andere architecturale toepassingen.

Kenmerken graniet Nero Zimbabwe
De kleur van dit graniet is eigenlijk heel donker grijs. Deze is afkomstig van de ijzeroxide en plagioklaas in de veldspaat kristallen. Het materiaal werd voor het eerst op commerciële schaal beschikbaar rond jaren 70. De vraag naar het materiaal is sinds de jaren 90 enorm gegroeid. Echter, kan aan de vraag niet altijd worden voldaan door de economische en politieke instabiliteit van het land.

Afwerking: Gepolijst | Gezoet | Satinato | Anticato

Oorsprong: Zimbabwe

Andere benaming: Zimbabwe Black, Nero Assoluto

Nero Assoluto

Nero Assoluto

Heeft u interesse in dit soort graniet?

Een granietplaat is uniek. Kleur en structuur kunnen sterk verschillen. Wilt u een goede indruk van het materiaal krijgen? Vul dan hier ons contactformulier voor een bezoek aan onze showroom en voorraadhal.