Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Leisteen Black Berry

Leisteen Black Berry

Leisteen Black Berry

Leisteen Black Berry is afkomstig uit Brazilië. Het is de donkerste Braziliaanse Leisteen die te verkrijgen is. De Black Berry is vrij glad van structuur. De tegel oogt daardoor strakker. De Black Berry is een tint donkerder dan de Mustang black Leisteen en heeft minder nuanceverschil. Door de goede prijs/kwaliteitverhouding is Black Berry een populaire steensoort op de Nederlandse natuursteenmarkt.

Kenmerken Leisteen

Leisteen of schiefer (Engels: slate; Duits: Schiefer) is een metamorf gesteente dat gekenmerkt wordt door een duidelijke, dominante foliatie van afwisselende laagjes kwarts met veldspaat en laagjes mica. Dankzij deze foliatie heeft leisteen een sterke splijting en verbrokkelt het in dunne, plaatvormige brokken. Leisteen wordt in de natuur gevormd door de metamorfose van kleirijk sediment, zoals schalie of kleisteen.

Afwerking: n.v.t.

Oorsprong: Brazilië

Andere benamingen: Braziliaanse leisteen, Black slate, Montauk of Absolute Black

Heeft u interesse in dit soort leisteen?

Een leisteenplaat is uniek. Kleur en structuur kunnen sterk verschillen. Wilt u een goede indruk van het materiaal krijgen? Vul dan hier ons contactformulier voor een bezoek aan onze showroom en voorraadhal.