Shopping bag0
Winkelmand
0
1

Noorse leisteen Sell Pilarguri

Noorse leisteen Sell Pilarguri

Noorse leisteen Sell Pilarguri ruw

Noorse Leisteen Sell Pilarguri is een verhaal apart. Deze schitterende leisteen wordt gewonnen in een groeve vlakbij het stadje Otta. De extreme moeilijkheidsgraad en omstandigheden waaronder deze steen gewonnen wordt, zorgen ervoor dat dit een zeer exclusieve natuursteen is. De Noorse leisteen is vooral erg populair onder architecten, kunstenaars en mensen die een oog hebben voor interieur en inrichting.

Kenmerken Noorse leisteen
Leisteen of schiefer (Engels: slate; Duits: Schiefer) is een metamorf gesteente dat gekenmerkt wordt door duidelijke afwisselende laagjes kwarts met veldspaat en laagjes mica. Doordat deze Noorse leisteen uit verschillende splijtlagen bestaat en deze lagen in kleurtint verschillen, komen kleurnuances dan ook regelmatig voor. Dit is geen nadeel maar een charmante karaktereigenschap van deze natuursteen.

Oorsprong: Noorwegen

Andere benamingen: Sell Pilarguri

Noorse leisteen Sell Pilarguri bruin

Noorse leisteen Sell Pilarguri bruin

Heeft u interesse in dit soort leisteen?

Een leisteenplaat is uniek. Kleur en structuur kunnen sterk verschillen. Wilt u een goede indruk van het materiaal krijgen? Vul dan hier ons contactformulier voor een bezoek aan onze showroom en voorraadhal.