Hoger niveau in keramiek: Neolith

Naast het algemeen bekende natuursteen is er tegenwoordig steeds meer vraag naar keramiek tegels voor vloeren, keukenbladen en badkamer- en gevelbekleding. Deze tegels zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het merk Neolith maakt hiermee onderdeel uit van een nieuwe en revolutionaire productcategorie die de laatste 10 jaar zeer in opkomst is. Het bijzondere materiaal biedt zo een oplossing voor de meest veeleisende productwensen in architectuur en design.

Keramische tegels zijn geen traditionele keramiek maar dit is naar een hoger niveau gebracht. Sinds Neolith voor het eerst op de markt kwam streeft het ernaar om oppervlakken te vervaardigen die het originele materiaal zo dicht mogelijk benaderen, maar dan wel met de verbeterde bestendigheid en kenmerken van gesinterd steen.

De technologie van Neolith

De 100% natuurlijke grondstoffen worden onderworpen aan zeer hoge druk en temperaturen. In de eerste fase gaat de massa grondstoffen door een pers, waar een kracht/druk van bijna 400 bar toegepast wordt. In de tweede fase gaat de zo ontstane plaat in een oven met een temperatuur van meer dan 1.200°C. Zo krijgt Neolith met de toegepaste sintertechnologie fysisch-mechanische kenmerken die volstrekt nieuw zijn in de bouwmaterialenindustrie.

Van duurzaam, high-definition digitaal design tot een steeds betere organische samenstelling – Neolith creëert dessins die precies lijken op echt steen en natuursteen, zoals marmer en graniet, maar ook dessins die zelfs lijken op hout en gepatineerd metaal.

Het merk is er kort geleden zelfs in geslaagd een essentieel niveau te bereiken waar de branche al tien jaar lang mee worstelt. Neolith heeft sinds kort een baanbrekende innovatie voor gesinterd steen: de Full Body Veining Technology: Full Body Veining, door-en-door-adering, is een mijlpaal in de sector en is speciaal gecreëerd voor de dikkere platen. In 2020 wordt deze nieuwe technologie geïntegreerd in het kleurenassortiment, met de bedoeling om in de toekomst nieuwe Full Body Veining collecties te lanceren.

Toepassingen van keramiek tegels

Architecten en interieurontwerpers kunnen met deze [grote] keramische tegels hun verbeelding de vrije loop laten, bij het creëren van ruimtes met [een bijna voegloze] bekleding van vloer tot plafond en zelfs complete wanden, waardoor de esthetiek en de hygiëne van de ruimtes zeer verbeterd wordt. Denk hierbij vooral aan het gebruik voor keuken, badkamer, interieur en gevelbekleding.

Een hoger niveau in keramische tegels: Neolith
Badkamermeubels
Een hoger niveau in keramische tegels: Neolith
Wanden en vloeren van badkamers
Een hoger niveau in keramische tegels: Neolith
Keukenbladen

Eigenschappen van keramiek tegels

Dankzij het grote formaat van Neolith keramische tegels is het mogelijk om het aantal voegen te minimaliseren en zo een groot oppervlak te creëren dat hygiënischer is dan andere materialen. Het grote formaat van Neolith is ideaal voor interieurontwerpers en architecten omdat hiermee zeer strakke, moderne ontwerpen gerealiseerd kunnen worden. Neolith is zelfs in ‘Open boek’ te plaatsen. Het materiaal is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken. De platen van 3 mm dik wegen slechts 7 kg/m² en de platen van 12 mm slechts 30 kg/m².

Neolith keramische tegels zijn:

 • Bestand tegen krassen en slijtage dankzij de hardheid van het oppervlak
 • Bestand tegen ijs en vorst
 • Kleurecht doordat het bestand is tegen UV-Stralen
 • Bestand tegen buigen en heeft een grote gewichtsbelasting
 • Ondoordringbaar voor vloeistoffen
 • Bestand tegen extreem hoge temperaturen
 • Lichtgewicht
 • Hygiënisch
 • Geschikt voor veel verkeer
 • Bestaat voor bijna 52% uit gerecyclede grondstoffen
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • 100% natuurlijk